История и митове за ветивера
Ветивера е растение с много сълга и богата история. В индия се използва за предпазване от високите температути, на други места пък използват корените му за направата на отвари облекчаващи болките. Той се използва и за по окултни ретуали, като коренът му взема участие в направата на магични отвари за здраве, увеличаване на финансовото състояние и безопастноста на пътуващите хора както и за прогонването на негативните енергии.
Произход
СВЕЖЕСТТА НА УХАНИЕТО
Нуждата от ветивер в световен мащаб с всеки изминал ден се увеличава пропорциално заради неговият уникален аромат. Друга причина за нуждата е трудното му производство и невъзможността уханието му да се възпроизведе от смесването на други ухания или по синтетичен път. Парфюмите с ветивер предоставят много благ и освежаващ аромат, който се освобождава постепенно. Чистото масло от корен от ветивер се използва и търгува от древни времена.
Като допълнение към употребата му в парфюмерията, маслото от ветивер се използва изключително често в състава на автър-шейв лосионите, ароматизатори за въздух и за продукти за банята. Отделно уханието му е популярно като съставка на овкусяващи сиропи, топинги за сладолед. Екстракта му се използва за доувкосяване на някои студени напитки и за намаляване на нуждата при тютюнево зависими
Друга употреба
![](http://www.punmiris.com/himg/o.9685.jpg)
Есенциалните масла от Ветивер се използват в парфюмерията в много козметични продукти и в някой традиционни студени и освежаващи напитки.
Корените му се използват за направата на рогозки, чанти, ветрила и кошници. Рогозките от ветивер са чудесен избор за къщата през лятото, когато ги напръскате с вода те отделят специфичният за ветивера аромат и освежават много приятно атмосферата в дома.
Корените му се използват за направата на рогозки, чанти, ветрила и кошници. Рогозките от ветивер са чудесен избор за къщата през лятото, когато ги напръскате с вода те отделят специфичният за ветивера аромат и освежават много приятно атмосферата в дома.
Няма коментари:
Публикуване на коментар