В момента най-големите производители на джинджифил са Китай, Индия и Африка. Следите на разпространението му не са много ясни, но се смята, че той е бил разпространен в древна Гърция и Рим, чрез мюсулманите номади от Китай или Индия. После чрез развитата търговска мрежа се разпространява в Африка та чак до Америка чрез Испанските морски пътища.
Вкусови качества на джинджифила
На вкус пресният суров джинджифил е доста странен, за да можете да свикнете с композицията му ще ви трябва време за да се настроите. Вкусът му наподобява този на лимон, само, че със лютиви, да ги наречем пиперливи нотки. Консумира се нарязан на тънки резенчета, и служи за неутрализиране на вкуса. Може да се използва и като подправка, но за тази цел трябва първо да се изсуши а след това и да се натроши на прах.
Известен е и като афродизиак, в някои държави от него се произвеждат сладки и бонбони. От него се прави и бира. Освен всичко това не можете да откриете и къри което да няма в състава си джинджифил, той просто е задължителен за кърито!
Освен това може да бъде приготвен чрез всякакви термални процедури, като печене, варене и пържене. Добавя се към супата или към десерта ви. Като цяло джинджифила е подправка която не може да бъде заменена от друга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар